توافق هسته ای جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی!

۳۰ سرطان (تیر) ۱۳۹۴

آیا اسلام امریکایی اندک اندک خود را نمایان می کند؟

امریکا با حملۀ نظامی و اشغال عراق در سال 2003، زمینه های نفوذ ایران را بر همسایۀ عربش که هشت سال با هم جنگیدند، مساعد کرد. وقتی نیروهای امریکایی عراق را ترک کردند، در عقب خود حکومت شیعیان حامی و هم پیمان ایران را در واقع به عنوان تحفه ای برای رژیم ولایت فقیه ایران گذاشتند. از آن بعد، نفوذ و اقتدار جمهوری اسلامی ایران به خصوص در عرصۀ نظامی، علی رغم تحریم های امریکا و غرب بصورت فزاینده گسترش یافت. ایران به بزرگترین قدرت موشکی در منطقه تبدیل شد. نظامیان و نیروهای جمهوری اسلامی ایران با حضور مستقیم و مشارکت در میدان های جنگ سوریه، عراق، لبنان و حتی یمن، نفوذ و تاثیر گذاری خود را در منطقه به نمایش گذاشتند. هر چند عربستان سعودی با اعزام قوای نظامی به کشور کوچک بحرین(حوت 1389) و حملات بلا وقفۀهوایی بر یمن(6حمل 1394 برابر به 24مارچ2015) که تا هنوز ادامه دارد، در صدد مقابله با گسترش نقش و نفوذ ایران در منطقه بر آمد، اما این اقدامات مانع گسترش نفوذ و اقتدار ایران در منطقه نشد.

یکی از پدیده ها و تحولاتی که به گسترش و استحکام نقش و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه شتاب بیشتر بخشید، ظهور و حضور داعش در سوریه و عراق بود. شاید عربستان سعودی با سایر دولت های متحد عربش و حتی ترکیه در صدد آن بودند تا با حضور داعش، شاهد توقف و تضعیف نفوذ رو به گسترش جمهوری اسلامی ایران در خاور میانه باشند، اما بر خلاف، تهران پایه های نفوذ و حضور خود را در سایۀ ظهور و حضور داعش تقویت  گسترش بیشتر بخشید.

در حالی که دوستان و متحدان عرب امریکایی، از عربستان سعودی و کشورهای امیر نشین حوزۀ خلیج فارس تا شمال افریقا، گسترش نفوذ و اقتدار تهران را با نارضایتی و سرخوردگی از واشنگتن نظاره می کردند، آیا توافق هسته ای ایران با امریکا و پنج کشور دیگر، عرب ها را در شوک و سرخوردگی بیشتر از بیش فرو نخواهد برد؟ تبعات این توافق در بحران خونین خاور میانه چیست؟ 

مسلم است که توافق هسته ای میان ایالات متحده امریکا و جمهوری اسلامی ایران، سلاطین و زمام داران عرب را به شدت منزجر و خشمگین می سازد. چون، آنها در سایۀ این توافق، گسترش حوزۀ نفوذ تهران را حتی در درون جوامع و قلمرو کشورهای خود می بینند. حتی قبل از اعلان این توافق، نظامیان امریکایی در کنار نیروهای سپاه قدس ایران و جنگجویان شیعۀ عراقی متحد آنها برای مقابله با داعش وارد عراق شده بودند. این توافق، به این همسنگری ایران و امریکا در جنگ با داعش و القاعده سرعت و قدرت بیشتر خواهد بخشید. هر چند که به همان حد، زمینه را برای دوام حضور داعش در منطقه مساعد خواهد کرد و جنگ فرقه ای و نیابتی میان تهران و ریاض سالهای طولانی ادامه خواهد یافت و کمپنی های غربی تولید سلاح، از دوام این جنگ سود بیشتر خواهند برد.

آیا گسترش و تقویت همسنگری امریکا با جمهوری اسلامی ایران در عراق، سوریه و سایر کشورهای عربی علیه داعش و القاعده که حتی جواد ظریف در مذاکرات وین به مخاطبان امریکایی و غربی خود مژده داد، سرانجام، حکایت از ظهور اسلام امریکایی به جای ریاض از تهران دارد؟







به دیگران بفرستید



دیدگاه ها در بارۀ این نوشته
نام

دیدگاه

جای حرف دارید.

شمارۀ رَمز را وارد کنید. اگر زمان اعتبارش تمام شد، لطفا صفحه را تازه (Refresh) کنید و شمارۀ نو را وارد کنید.
   



محمد اکرام اندیشمند